Parcul Industrial „Răut” oferă trei oportunități de colaborare pentru investitori:

  1. Rezident al Parcului Industrial, locatar

Rezidentul de sine stătător își dezvoltă afacerea, luând în locațiune, în dependență de necesități, activele fixe ale întreprinderii administratoare: încăperi de producție, oficii, depozite, echipament. În acest caz, Răut SA poate oferi reduceri de pînă la 70% la prețul locațiunii. Mărimea reducerii depinde de numărul de locuri de muncă noi, tehnologiile utilizate și alți factori. Rezidentul are posibilitatea să încheie contract de locațiune pînă la anul 2043, cînd expiră termenul de activitate a Parcului Industrial „Răut”, dar chiar dacă termenul de activitate nu va fi extins sau vor apare alte circumstanțe, Rezidentul își păstrează dreptul de a folosi activele și terenul, în conformitate cu contractul, inclusiv dreptul de a cumpăra activele pe care le folosește.

 

  1. Rezident al Parcului Industrial, proprietar

Rezidentul de sine stătător își dezvoltă afacerea, după ce a cumpărat activele (încăperi, utilaj etc.). Prețul de vînzare pentru activele întreprinderii Răut SA, în conformitate cu legislația în vigoare, trebuie să fie nu mai mic de prețul de piață al activului. Dreptul de proprietate asupra activului achiziționat în cadrul Parcului Industrial este garantat de art. 46 al Constituției Republicii Moldova. Rezidentul are obligația să activeze în conformitate cu proiectul investițional.

 

  1. Cooperare (subcontractare) cu Întreprinderea administratoare

Investitorul are posibilitate să dezvolte împreună cu întreprinderea administratoare o producție a bunurilor. Răut SA beneficiază de unul dintre cele mai mari parcuri de echipament industrial pentru prelucrarea metalelor feroase și neferoase (turnare, prelucrare mecanică, presare etc.), piezoceramicii, cauciucului și a maselor plastice. În plus, calificarea specialiștilor Răut SA în domeniul cercetării, tehnologiei, proiectării etc. garantează o calitate extrem de înaltă a lucrărilor.

Răut SA poate produce piese și utilaje la comanda investitorului și oferă servicii de testare de laborator și engineering.