• 09 NOV 16
  • 0
  România va susține financiar parcurile industriale din Moldova

  România va susține financiar parcurile industriale din Moldova

  Comisia mixtă interguvernamentală moldo-românească, prezidată de miniștrii Economiei din Moldova și România a decis aprofundarea relațiilor dintre România și Republica Moldova în domeniul dezvoltării industriei, în special, Asociața parcurilor industriale din Moldova (APPIM) și Asociația parcurilor industriale din România (APITSIAR) au semnat un acord care prevedere elaboraea unei foi de parcurs pentru dezvoltarea parcurilor industriale din Moldova, schimbul de experiență în domeniul atragerii Investițiilor Străine Directe etc.

  „Sunt sigur că elaborarea unei astfel de foi de parcurs va duce la realizarea unor acțiuni concrete de transfer de bune practici, elaborarea standardelor de calitate, este foarte important că în această foie de parcurs vor fi incluși și termenilor exacți de realizare”, a spus Anatolie Munteanu, vicepreședintele APPIM și directorul general al Răut SA – Întreprinderea administratoare a Parcului Industrial „Răut”.

  Foaia de parcurs va fi elaborată și definitivată de un Grup de lucru compus din reprezentanții părților, experți ai Ministerelor Economiei sau Dezvoltării Regionale din guvernele semnatare și, după caz, experți internaționali. Documentul va prevedea acțiuni pe termen scurt, mediu și lung, care, în final, vor duce la dezvoltarea parcurilor industriale, creșterea numărului de locuri de muncă și a investițiior în economia moldovenească, în general.

  Acordul dintre parcurile industrial moldovenești și românești este susținut și de Comisia mixtă interguvernamentală moldo-românească, prezidată de miniștrii Economiei din Moldova și România. În acest sens, oficialii celor două țări s-au angajat să susțină asociațiile în elaborarea și implementarea Foii de parcurs.

  Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Moldova pe 26 iunie 2015. În prezent, în Moldova au fost create 9 parcuri industriale.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream